Kinderwens

Wat goed en zorgzaam dat jullie zo bewust bezig zijn met jullie kinderwens. Of misschien hebben jullie al langer een kinderwens die niet wordt vervuld. Samen kunnen we kijken naar de individuele situatie zodat jullie je zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op een toekomstige zwangerschap.

Een kinderwensconsult is afgestemd op jullie persoonlijke situatie. Misschien hebben  jullie behoefte aan algemene informatie en praktische tips over een gezonde levensstijl en de organisatie rondom zwangerschap en ouderschap. De algemene informatie kun je terugvinden op strakszwangerworden.nl

We kunnen jullie meer informatie geven over stoppen met anticonceptie en de werking van de menstruatiecyclus. Een spiraal of Implanon kunnen we tijdens dit consult verwijderen. Maar ook over jullie leefgewoontes, het voorkomen van infectieziektes, testen in de zwangerschap, slikken van foliumzuur en erfelijkheid. Daarnaast is er de mogelijkheid om alle vragen en twijfels die jullie hebben te bespreken.

Indien je al bezig bent met een fertilteitstraject zijn jullie ook van harte welkom. Of misschien overweeg je aan een fertiliteitstraject te beginnen. Soms is de stap naar de verloskundige iets minder groot dan naar de gynaecoloog. Samen kunnen we bekijken of we jullie in contact kunnen brengen met andere disciplines zoals een acupucturist of osteopaat om het lichaam klaar te maken voor een zwangerschap of een echoscopist om te kijken of de baarmoeder en de omgeving er goed uit zien.

Je kunt je telefonisch aanmelden of via de inschrijfbutton op de website. Een kinderwensconsult wordt sinds 2018 vergoed door de zorgverzekeraar